Broodfokkers

Broodfokkers zijn mensen die maar heel weinig of helemaal niks om dieren geven en fokken de dieren puur om geld te maken.

puppysDe praktijk van broodfokkers komt helaas maar al te vaak voor in Nederland. Deze mensen fokken meeste meerdere honden tegelijk en houden de honden ergens in een kooi, meestal in een schuur of iets dergelijks. Een normale fokker zou de hond in een werpkist houden in het huis zelf en ervoor zorgen dat de moeder goed gevoed word, en ook comfortabel is, maar een broodfokker kan het weinig schelen, zolang de puppy’s geboren worden.

Na de geboorte is het ook belangrijk, dat er goed voor de moeder en puppy’s gezorgd word, helaas gebeurt dit niet bij de broodfokkers. Als de puppy’s geboren zijn, kunnen ze nog niks zien of horen en in deze periode horen ze aan meeste dingen gewend te raken, zodat ze goed kunnen socialiseren. In normale omstandigheden zouden de puppy’s de eerste 8 weken in het huis verblijven en zich goed socialiseren met hun broers en zussen, maar ook met de mensen. In de eerste weken worden ze ook door hun moeder gezogen.

Bij broodfokkers worden de honden zo snel mogelijk verkocht en krijgen ze geen kans om zich te socialiseren, wat voor ernstige gezondheid problemen zorgt. Help dit soort dierenmishandeling te voorkomen en koop je puppy bij een goede fokker. Meer weten? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *