Eerste communie

De eerste communie is vaak een hele feestelijke aangelegenheid, want dan word een persoon echt een deel van de christelijke gemeenschap.

bedankjes communieIn de meeste christelijke geloven is het gebruikelijk, dat kinderen die 7 of 8 jaar zijn deel namen aan de communie. Ze worden hierop lang voorbereid en nemen ook zelfs een deel aan de communie. Het is dan ook gebruikelijk om een familie feest te houden voor de communie, waarbij je uitbundig gegeten word met de hele familie.

Door de familie worden ook vrienden en kennissen uitgenodigd, om de eerste communie van hun kind bij te wonen. Dit gebeurt meestal schriftelijke, omdat het een belangrijke gebeurtenis is en het zo officiƫler overkomt. Als je uitgenodigd word voor een communie en je bent niet gelovig, is het toch belangrijk om het bij te wonen. Je afwezigheid zal opgemerkt worden en het zal niet goed overkomen.

De familie let namelijk heel goed op wie er allemaal komen en de mensen krijgen 00k bedankjes communie opgestuurd. Dit is ook een traditie, om mensen te bedanken voor het bijwonnen van de communie. Vaak kopen mensen de bedankjes communie ook online, want dan hebben ze meer keuze en het is ook nog eens goedkoop. Online worden er dan ook speciale communie kaarten verkocht, zowel voor het uitnodigen als het bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *