Xbrl voor accountants

Accountants dringen er steeds vaker op om xbrl te gebruiken voor het delen van financiële gegevens. Het bespaart volgens hun veel tijd en zo dus ook geld.

xbrl accountingXbrl is een open standaard voor het delen van financiële gegevens. Accountants krijgen financiële gegevens op allerlei manieren binnen en het uit puzzelen hiervan kost gewoon veel tijd. Iedere bedrijf heeft weer zijn eigen software en stuurt het ook weer in een ander formaat op. Dit is natuurlijk niet erg handig voor de accountants en xbrl voor accountants is dan ook de ideale oplossing. Als de gegevens in xbrl zijn kunnen de accountants het direct lezen wat veel tijd bespaart.

In 2017 word xbrl voor accountants zelfs verplicht door een aantal instellingen. De Nederlandse banken en Kamer van Koophandel willen bijvoorbeeld in 2017 nog enkel rapporten in xbrl. Dit bespaart hun veel tijd en geld. Bedrijven hebben in de toekomst dan ook vaak minder de keuze en zullen ze toch voor xbrl voor accountants moeten kiezen.

Het is voor bedrijven ook wel mogelijk om gebruik te maken van een converteer tool. Hiermee kunnen ze de financiële rapporten omzetten naar xbrl-formaat. Het converteren gaat heel makkelijk met de tool en neemt relatief weinig tijd in beslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *